viernes, 25 de julio de 2014

Vudú




Vudú

«Ni consulta, ni millora fiscal. Ni doble "sí", ni doble "no", doble "ni"»

Per ser que no hi ha, o que no fan vudú, en expressió del ministre Montoro, Déu n’hi do de com han anat els moviments previs a la tan esperada i demanada reunió entre els presidents Mas i Rajoy. En el temps límit, i abans d’anar de vacances, com aquells sopars entre amics que costa d’acabar de fixar a l’agenda, i ja no se sap què és millor si quedar després de l’estiu.

De fet  la manera de comunicar la data de la reunió si no és vudú, sí que fixa les prioritats de la Moncloa. Que sapigueu que primer es veurà amb el nou secretari general del PSOE Pedro Sànchez, i després amb el president de la Generalitat. Tancant files, sabent què pensa Sànchez del procés, que no costa gaire, perquè ja ho ha dit per activa i per passiva. I que li pot suggerir la reforma de la Constitució sobre l’alè federal. Però com que tot és gestualitat, Rajoy deu considerar que això els reforça lògicament. Els dos grans, en temps convulsos, en temps que la demoscòpia els altera el tauler.

Per no ser vudú, quina bona programació no hi ha hagut de manifestos. Cada dia un! I fins i tot amb la Pimec. Aquesta vegada sí que s’ha organitzat bé Moncloa, Societat Civil, Federalistes, Pimec, l’enquesta del País titulant amb tercera via, l’adéu de Duran, les balances fiscals. Gairebé com estovar el pop, hi ha qui primer el congela, hi ha qui opta per colpejar-lo fins que perd la turgència.

I reunir-se sabent que el camp de joc, que el marge és ínfim si s’utilitzen les parets constrenyedores de la sacrosanta Constitució, d’aquest text que se’ns presenta inamobible a conveniència és clar. La piula l’ha llençat l’inefable ministre vudista, de vudú, el que agafa els ninotets autonòmics i els va clavant agulles en forma de crèdits, interessos i  dèficits, que ha estat incapaç de demostrar una mínima cintura. Porta tancada del policia dolent, si és que n’hi ha cap de bo que no estigui destinat a les tasques desbaratadores del procés del CNI. Ni consulta, ni millora fiscal. Ni doble "sí", ni doble "no", doble "ni"

Veurem què en surt el 30, i si l’ombra de la reunió Tarradellas-Suàrez serà també el què veurem a la sortida de l’esperada trobada. Vudú i del bo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario