lunes, 12 de mayo de 2014

Jocs de mans


Jocs de mans

«No votar Ramon Tremosa és afeblir Artur Mas i reforçar Duran Lleida»

 
És un fet provat que, a partir de l'onze de setembre del 2012, el president Mas s'ha posat al davant del poble de Catalunya per a liderar el camí cap a l'anomenat "dret a decidir". Penso, sense cap mena de dubte, que tot allò que afeblixi el MH president de la Generalitat, desgasta el procés cap al referèndum d'autodeterminació del poble de Catalunya. Un líder fort pot, si arriba el cas, menar un enfrontament polític i democràtic amb l'estat espanyol i, al mateix temps, fer efectiva l'empara internacional que cal per aconseguir l'objectiu.

A les eleccions del 2012 el president ja va patir una gran patacada electoral i, malgrat aquesta situació tan adversa, en cap cas no ha fet ni una passa enrere. En aquest temps, ha aconseguit un gran consens en acordar unes preguntes per al referèndum i ha plantat cara a tota la caverna espanyola, que demana dia sí, dia també, la seva liquidació política i el seu empresonament, al govern espanyol i les seves maquinacions econòmiques, i als unionistes catalans, fins i tot a algun de confederal.

Ara tenim les eleccions europees a tocar i molts independentistes no volen votar Ramon Tremosa, atès que a la llista, entre d'altres, hi ha Unió i, per tant, Duran Lleida. Vull dir que Tremosa em sembla, de molt, el millor candidat català, el que més ha treballat aquesta legislatura a Europa, el més preparat i el més independentista de tots.

Només cal veure les altres llistes, la d'ERC sembla un revival del segon tripartit, amb un exconseller d'ensenyament defensor de fer més llengua castellana a l'escola perquè la mainada d'Olot no parla prou bé la llengua de Cervantes, per ser conscients de la gran vàlua del candidat Tremosa. Per cert, qui no ha volgut i per què una llista unitària catalana de forces netament pro-referèndum ?

Molts estem d'acord en considerar Duran Lleida com un gran enemic de la possibilitat d'esdevenir un estat lliure, atès que ell no es cansa de repetir que està absolutament en contra de la independència de Catalunya i promociona una "tercera via" tan esotèrica que ni cap instància estatal espanyola la proposa.

Arribats aquí, cal afirmar, amb tota consistència, que no votar Ramon Tremosa és afeblir Artur Mas i reforçar Duran Lleida. La nit del 25 de maig a Catalunya, a Espanya i a totes les cancelleries del món estaran pendents dels resultats de la coalició que lidera Artur Mas i mesuraran la força de l'independentisme català en funció dels seus resultats.

Qui desitja amb totes les forces que Mas s'estavelli? Evidenment, tots els partits espanyols, tots els catalans unionistes, així com tots els enemics interns d'Artur Mas. A tots aquests no els amoïna gens, ans al contrari, que guanyi ERC.

És ben cert què qui vol que descarrili aquest tren cap a la llibertat de Catalunya, vol que Artur Mas es dessagni una mica més aquest 25 de maig i que a mesura que ens apropem al 9 de novembre arribi tan nafrat que no pugui aguantar el contraatac espanyol. Duran Lleida és plenament conscient  que, amb les seves declaracions i actituts, pot fer perdre desenes de milers de vots a la coalició que encapçala CDC i ser més aprop de l'objectiu d'acabar amb les "veleitats" independentistes dels seus socis convegents.

Tots aquells independentistes que no votin Tremosa, faran molt més fort Duran Lleida. Moltes vegades em pregunto si els jocs de mans d'ERC i d'en Duran d'alguna manera no es retroalimenten.

A què juguem?

No hay comentarios:

Publicar un comentario