sábado, 13 de septiembre de 2014

Bons i dolents?


Bons i dolents?



 



La V ha estat un exitàs. Els mentiders, superbs per la seva ignorància supina i ofegats en la saliva que genera la mala educació, la menyspreen. Les habituals comparacions nazis, les acostumades crítiques gratuïtes i els insults generosos sense necessitat han tornat a ser interpretats pels prohoms de l'Estat i els seus mariatxis. 
 
L'acte polític de dijous va ser un senyal que això és el que hi ha. La prova més evident és que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, va ser incapaç ni de mostrar una mínima empatia amb els centenars de milers d'encara ciutadans espanyols que van sortir al carrer. Pitjor que el feudalisme. L'Estat contra els ciutadans que el formen. Un Estat que amenaça i intenta ridiculitzar els seus propis ciutadans. Inversemblant.
 
Els justiciers de la metròpoli ja han advertit a un ciutadà espanyol votat per una immensa majoria de la població que si posa urnes s'hi juga 15 anys de presó. I un tipus com Monago, garant de la mediocritat més absoluta que representa un estat fracassat, gosa fotre's de la manifestació més colossal de la història d'Europa amb un to i unes formes indecents del seu càrrec i de qui representa. 
 
Si això fos poc, hem pogut comprovar, no sense un punt de repugnància, qui és i a què es dedica el cap de gabinet de Rajoy. El senyor Jorge Moragas, diplomàtic de carrera i acusador de manipulador a Sánchez Piñolfa coses tan execrables com repugnants de descriure.
 
És el to, la mentida compulsiva, la desconsideració, la mala llet, la prepotència, la ignorància, l'inexistent sentit del ridícul, el virus de Don Pelayo, la mala educació, les formes impresentables, la facilitat de l'insult, la traça en ser desagradables, la violència verbal gratuïta, la supèrbia, l'egoisme malaltís, el cinisme atàvic, una insensibilitat superlativa al sentit del ridícul, el menyspreu, tractar la resta d'imbècils, la professionalitat en l'ús de la infàmia, la xuleria i l'habilitat per immunitzar-se d'un mínim sentit democràtic. Aquest és l'Estat. Veient com va ser la V, potser caldrà admetre que això del procés ja és una cosa entre bons i dolents. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario