martes, 8 de abril de 2014

4.000 euros per fotografiar un policia nacional retirant estelades




4.000 euros per fotografiar un policia nacional retirant estelades
Joan Guirado
El periodista Joan Guirado en una imatge al seu compte de Twitter - @joanguirado
El periodista Joan Guirado és denunciat per alteració a l'ordre públic. Se li aplica la llei contra la Violència i el Racisme a l'Esport per uns fets que van passar fa 9 mesos
Mar Sabé
4.000 euros de multa i un any sense poder entrar a un campde futbol és el que li ha caigut al periodista Joan Guirado per fotografiar fa un policia nacional retirant estelades d’un camp de futbol.

Els fets van passar el 22 de juny del 2013 al camp de l’Almería quan el Girona FC va perdre les seves aspiracions d’ascendir a primera divisió. El partit va mobilitzar els seguidors gironins, que van anar a donar suport al seu equip a l’estadi Juegos Mediterráneos i que es van trobar amb la sorpresa que la Policia Nacional els impedia l’entrada amb estelades i les anava requisant una a una.

El periodista Joan Guirado, que actualment treballa com a assistent del diputat de CiU Pere Macías, entre d’altres col·laboracions, fa voler fotografiar els fets, acció que el va portar a ser retingut per la policia que el va identificar, li va retirar l’acreditació per accedir a l’estadi i el va denunciar per alteració de l’ordre públic.

Més de nou mesos després, el periodista ha rebut la notificació d'una sanció de 4.000 euros més la prohibició d'accés als recintes esportius durant un període de dotze mesos en aplicació de l'article 22.2 de la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport. Segons el text tramés des de la Subdelegació del govern a Almeria, Guirado hauria insultat als policies “ocasionant amb la seva actitud una alteració de l'ordre públic en l'accés al recinte esportiu”.

En un post al seu bloc personal, Guirado nega rotundament les acusacions, assegurant que són totalment falsos els fets que li imputen, fins al punt que té previst presentar al·legacions al mateix temps que no descarta “presentar querella per denúncia falsa i prevaricació”. En declaracions a El Món a Rac1, el diputat al congrés Pere Macías ha assegurat que des del seu partit “demanarem explicacions per anar fins al final i farem la feina lògica de control de govern”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario