domingo, 13 de octubre de 2013

NO SIGUEM INGENUE

Aquesta gent és molt diversa. Entre ells hi ha dropos però també hi ha gent intel·ligent.

La independència de Catalunya és imparable. Els últims 300 anys l'han parat per la força perquè la força era negoci. Ara no ens enganem, no faran servir a força, però no pas perquè siguin civilitzas ni perquè formem part de la UE. Ara no faran sevir la força perquè seria un desàstre econòmic. En Joan Marc es va fer ric finançant a Franco al 36 però ara perdria una fortuna foragintant el turisme, disparant la prima de risc i espantant a tots el inverssors internacionals.

Els intel·ligents ho saben. També saben que acabaran negociant. No anem amb el lliri a la ma. No importa si es fa un referèndm o si el parlament proclama la independència. La UE no ens donarà suport perquè sigin demòcrates. El 1714 Anglaterra no ens va trair perquè no fos democràtica, ens va trair perquè li convenien econòmicament els avantatges de tractat d'Utrech. Ara ens faran costat perquè els convé econòmicament una separacó civilitzada que minimitzi el risc de recobrament del deute espanyol.

Els intel·ligents que hi ha a Espanya tot això ho saben. Ho saben tant que han tirat la tovallola de fer una oferta atractiva er parar la independència. El que estan fent ara no és per parar la independència. És per establir el preu de la independència el més favorable possible als seus interessos.

Com més aviat proclamem la independǹcia. Com més alt sigui el percentatge de població que li dóni suport, com més partits polítics, grans empresaris, mitjans de comunicació i grans entitats financeres dónin suport a la independència, més barata ens sortirà. Més avanatjós serà el pacte. Menys deute espanyol ens haurem de menjar. Menys traves ens trobarem en el reconeixment internional del nou estat i per tant més facilitat pel comerç internacional, menys boicot espanyol...

El que està fent Espanya és clar: Intentar vendrens cara la nostra pròpia llibertat. Estan aprofinat-se dels sentiments i fent propaganda entre la pobra gent que es va manifestar ahir per tal que la majoria independista sigui menys aclapradora. Estan comprant, extorquint i pressionant a politics catalans com Duran i Lleida o Pere Navaro, empresaris i financers... Tot perquè la Catalunya independent tingui una posició negociadora feble i ells puguin aconseguir un pacte avantatjós pels seu interessos.

No siguem ingenus. No anem amb el lliri a la ma. A en Duran i Lleida, a en Pere Navarro, a en Godó, a en Fainé, a en Gai de Montellà, a tots els que es varen manifestar ahir... Els hem d'explicar ben clar que la seva postura no servirà per impedir la llibertat de Catalunya i que ells puguin gaudir dels suborns que Espanya els pugui pagar. La seva postura servirà perquè la lliberat ens surti més cara i que tots, incloso ells, haguem de pagar un preu més alt en termes de pagar més deute espanyol etc.

Ara hem d'anar a totes. Hem d'anar a portar cap al independentisme el màxim de persones i de poders fàctics possible. I hem d'anar molt ràpid. És la manera que sortir-nos-en amb el milor resultat per a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario