domingo, 13 de octubre de 2013

"Si Catalunya vota, votamos todos"

Un cop ha quedat clar que Alícia Sánchez Camacho té tant pes a Catalunya com en el PP de Madrid, o sigui cap, voldria analitzar una de les frases que han repetit significants dirigents dels populars espanyols que si  finalment Catalunya li deixen votar sobre el seu futur (o sigui la independència) en aquesta votació hi ha de participar tots els espanyols.  És el mateix que a can PSOE, que ara tots defensen el federalisme sense que ningú sàpiga explicar el que és.
El PP és un partit presidencialista i onhi ha un capità no mana el mariner:Les consignes van de dalt a baix i parodiant Alfonso Guerra "qui es mogui no surt en la foto". El que passa que hi ha qui vol ser original i de vegades en diuen de grosses per defensar la causa o per fer mèrits.
És evident que si tots els espanyols poguessin votar sobre el futur de Catalunya les úniques dades significatives i les que tothom es miraria serien el que haurien votat els catalans i si el resultat fora el suficientment clar seria el que produiria l'efecte desitjat
Però segurament es podria treure d'aquesta votació altres lectures. O potser no seria interessant saber la postura de l'electorat basc? O per ventura no seria interessant  comprovar quanta gent està tipa del "problema català" i reaccionen amb un "que se vayan". Fins i tot caldria veure el vot de càstig que podrien rebre d'immobilisme d'una classe política incapaç de resoldre els problemes i trobar aliats a la causa catalana. I per què no podríem rebre la solidaritat de molta gent balear que rebutja el tracte que el seu idioma rep del PP.
Fins i tot cal esperar que la gent que se sent demòcrata també donés suport a la causa catalana d'acord amb el principi que cada poble té dret a decidir el seu futur i en una democràcia el poder està en les urnes.
 És evident que no deixaran votar el futur de Catalunya a tots els espanyols, perquè si ho fessin on ara tenen un problema no sols no el resoldrien sinó que el multiplicarien. Es clar que en això ja en són especialistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario