martes, 17 de diciembre de 2013

... I Mas va matar la tercera via


SALVADOR COT



Al final, qui ho havia de dir, ha estat CiU qui ha matat, d'una tacada, el peix al cove, la puta i la Ramoneta i la tercera via. "Que fiquin la tercera via a la consulta", va afirmar ahir Artur Mas, donant per superat el debat. Dit d'una altra manera, s'ha acabat la negociació entre elits i la paret opaca entre l'opinió pública i la realitat dels resultats polítics. Si Madrid vol fer una oferta l'haurà de sotmetre a la consideració del poble català. A les urnes i sense intermediaris.

Dolça revenja ciutadana d'una negociació de l'Estatut que va acabar amb un grapat de delegats del PSOE i el PP destrossant un text refrendat popularment. Ara, el president de la Generalitat i una gran majoria parlamentària posen com a condició que l'oferta -improbable- de Madrid passi per l'aprovació directa d'uns ciutadans que van ser profundament menystinguts fa només tres anys. L'estat no podrà menysprear el diàleg i, simultàniament, reclamar la raó democràtica. 

"Aquest país s'ha guanyat el dret a votar", deia el president. I, en el cas de Catalunya, votar és l'única manera de ser.



No hay comentarios:

Publicar un comentario