jueves, 13 de marzo de 2014

De Gispert al PP: 'Vostès s'han passat el reglament pel forro'


De Gispert al PP: 'Vostès s'han passat el reglament pel forro'


La presidenta del parlament acusa el PP de 'frau de llei' per intentar controlar la mesa amb una esmena a una moció de C's
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha acusat el PP de cometre 'frau de llei' per presentar una esmena a una moció de C's amb l'objectiu, ha dit, de controlar l'acció de la mesa de la cambra. Aquesta havia refusat inicialment l'esmena presentada pels populars, però ells s'han dirigit directament al grup proposant de la moció i l'han pactada 'in voce', motiu pel qual finalment s'ha votat. 'Vostès s'han passat el reglament pel forro', s'ha queixat De Gispert. Ara bé, el fet que finalment es votés ha portat fins i tot el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, a lamentar que la Mesa ho hagi permès. 'Vostè diu que és un frau de llei i ara votarem un frau de llei?', ha preguntat.
A continuació, podeu sentir De Gispert acusant el PP de passar-se el reglament 'pel forro'; la diputada Carina Mejías defensant el seu dret a acceptar esmenes 'in voce'; i Jordi Turull lamentant que De Gispert permeti la votació d'un frau de llei:
L'origen d'aquesta polèmica rau en la decisió de la mesa del parlament de donar-se de baixa de dues agències de notícies, que va obtenir el suport de CiU i ERC. PSC i ICV-EUiA van abstenir-se, mentre que el PP hi va votar en contra. Els populars van decidir presentar una esmena a una moció de C's sobre els mitjans de comunicació però no va ser admesa a tràmit per la Mesa. El PP va optar llavors per pactar-la directament amb el partit proposant de la moció, una pràctica permesa en el reglament.

La presidenta del Parlament s'ha queixat que el PP hagi acabat introduint una esmena que prèviament havia rebutjat la mesa perquè la funció de les mocions, ha argumentat, és el control del govern i no d'un òrgan del Parlament. Ara bé, finalment ha permès la votació, cosa que no ha agradat a CiU.

En tot cas, la votació s'ha perdut, ja que CiU i ERC hi han votat en contra de considerar 'inapropiat' que el Parlament prescindeixi de les principals agències de notícies espanyoles. C's, PP, ICV-EUiA i PSC han votat a favor i la CUP s'hi ha abstingut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario