jueves, 13 de marzo de 2014

Irritació de l’ambaixada espanyola a Suïssa per l’article de Mas


Irritació de l’ambaixada espanyola a Suïssa per l’article de Mas
L’ambaixador espanyol, Miguel Ángel Frutos de Gómez, avisa que “Catalunya és Espanya”
Albert Ribas
L’ambaixador espanyol a Suïssa, Miguel Ángel Frutos de Gómez, ha contestat avui l’article que el president de la Generalitat, Artur Mas, va publicar el passat 27 de febrer al diari suís ‘Le Temps’ on defensava la necessitat que Catalunya pugui decidir el seu futur a través d’un referèndum. Frutos de Gómez ha posat de manifest la irritació que va provocar a l’ambaixada l’opinió de Mas. Una reacció que respon a les instruccions que el ministre Margallo ja fa mesos que va donar a tota la xarxa diplomàtica espanyola on insta a respondre a l'argumentari independentista.

“Per Espanya i els espanyols”, assegura l’ambaixador a l’article, “no és acceptable considerar un referèndum que s’articula a l’entorn d’una qüestió anticonstitucional i que impedeix al conjunt de ciutadans expressar el seu dret a decidir el futur de tots”. Segons Frutos de Gómez, el referèndum del proper 9 de novembre és “inacceptable” ja que “atempta contra un dels principis bàsics de la Constitució espanyola: el dret a decidir de tots els ciutadans”.

Al llarg de l’article, el diplomàtic espanyol insisteix en la idea que en una hipotètica votació sobre la independència de Catalunya, tots els espanyols haurien de ser consultats. Tal com es preveu fer al 9 de novembre és, segons Frutos de Gómez, “una mesura unilateral i injusta” ja que “oblida la voluntat de la resta d’espanyols” i que "Catalunya és Espanya".

No hay comentarios:

Publicar un comentario