viernes, 21 de marzo de 2014

Empar Moliner surt en defensa d’Agustí Colomines

Empar Moliner surt en defensa d’Agustí Colomines
L'escriptora critica que “un periodista no només ha de verificar les seves fonts, sinó també el que publiquen els altres, perquè pot ser mentida”
Nerea Rodríguez
La periodista i escriptora Empar Moliner ha sortit avui en defensa del professor i assagista Agustí Colomines, després que ahir la periodista Cristina Fallaràs el desqualificava al diari 'El Mundo'.

Colomines va publicar lany passat un article responent a d’altres articles de Javier Cercas i Elvira Lindo, en relació als tertulians. Cercas havia dit en el seu text que veient TV3 a l’estiu havia vist que tots els tertulians eren independentistes i es preguntava si no hi havia ningú que discrepés.

En el seu articleColomines negava que això fos veritat i donava una llista de tertulians que sí que surten a TV3 que no són favorables a la independència, amb l’objectiu de demostrar que Cercas i Lindo no tenien raó. Entre d’altres, citava Joan Carles Girauta, Gemma Galdón, Jordi Barbeta, Núria Ribó, entre d'altres.

Però la periodista Cristina Fallarás va respondre ahir a aquest text amb un article sota el títol “La llista dels mals catalans”, volent fer creure que Colomines havia fet una llista censora. L’article de Fallarás diu coses com: “Hi ha un tipus a Catalunya que ha fet una llista”, “Per assenyalar a aquells que pensin el contrari, enumerar els seus noms i cognoms i deixar constància escrita”, “Història, se l’anomena, història, exclusió, assenyalar s’anomena. I també, per aquells que pensen com ell, es podria dir llista negra”.

Moliner s'ha agafat l'article de Fallaràs amb ironia i ha simulat que impartia classes de Pocs Escrúpols, mentre denunciava una falta de rigor periodístic.“És molt convenient assistir a les meves classes per després poder treballar al diari ‘El Mundo’”. A més, explica que la periodista Júlia Otero es va llegir l’article de la Fallaràs perquè ella sortia a la llista i l’ha penjat a Twitter. Per què?, es pregunta Moliner, que respon: “Perquè se l’ha cregut”. I sentencia: “Avui en dia el periodista no només ha de verificar les seves fonts, sinó també el que publiquen els altres, perquè pot ser mentida”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario