jueves, 20 de marzo de 2014

Democràcia indigesta

Democràcia indigesta
"Molt saturat ha d'estar el córner de l'espanyolisme i la dreta més dreta per justificar que el govern del PP hagi reaccionat tan absurdament i tova a la celebració en commemoració del 23F a ca la caserna d'en Tejero júnior"
Què hem de pensar de la qualitat democràtica d'un estat on a les seves autoritats les inquieta més una assemblea de ciutadans que reclamen el dret a vot per vies pacífiques, fent de lobby, abans que no pas un colpista que campa en llibertat i que trenta anys després encara celebra en una caserna militar el seu atemptat com si allò hagués estat una gesta? Fa pensar, oi? No és a tots nivells allò de Vladimir Putin a Rússia però una mica de mala consciència sobre allò que són i com ho fan igual alguns sí que la tenen, i d'aquí els paral·lelismes de Margallo entre Catalunya i Crimea, potser.

L'ínclit Alfonso Alonso, portaveu del PP al Congrés, aquell que un bon dia per mirar de dir que la consulta no cabia a la constitució va assegurar que "les lleis encara que siguin injustes cal complir-les", ha parlat sobre la celebració de Tejero, el seu fill i altres uniformats. Ha defensat que allò va ser "una paella indigesta". Sí? Segur? Només això o n'hi ha a qui la democràcia se'ls indigesta i no els acaba d'entrar? Perquè realment val la pena destacar que amb aquest episodi el PP ha tornat de mostrar-se (absurdament) com el partit dels rècords pel que fa a deixar escapar oportunitats per reivindicar-se plenament còmode en l'actual règim. Han decidit traslladar del fill de Tejero, responsable de muntar l'akelarre tronat a la caserna, i au. Les explicacions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández, feien feredat només d'escoltar-les. I a més sobten, trenta anys després, en boca de representants d'un partit que va apostar per la democràcia i que compta a les seves files amb gent que hi creu segur. Però, en quina democràcia? De quina qualitat la volen o la poden metabolitzar? Les formes i el fons, també en això, acostumen a anar molt unides.

Molt saturat ha d'estar el córner de l'espanyolisme i la dreta més dreta per justificar que el govern del PP hagi reaccionat tan absurdament i tova a la celebració en commemoració del 23F a ca la caserna d'en Tejero júnior. I el destitueixen no per commemorar un intent de cop d'Estat, sinó per no haver demanat permís per celebrar l'acte. Esperpèntic. Però és com si volguessin enviar un missatge a un públic determinat que miren de retenir a l'extrem dret del seu electorat. Una vegada més. Com quan no condemnem el franquisme en votacions proposades per altres partits. "Ens volen tendir una trampa!", acostumen a justificar-se. D'acord, no els dic que no, però el PP no hi cauria de cap manera si no ho volgués o si pogués evitar-ho. Però ho porta dins. Com l'escorpí de la faula. No pot evitar-ho, es veu. O aquesta seria una hipòtesi. L'altra? Reiterats errors no forçats, que en dirien en tennis. Però jo em pregunto: només errors?

No hay comentarios:

Publicar un comentario